Menu Slavností chřestu a vína

Statek Samsara - oáza klidu v srdci Moravského krasu

Statek Samsara se nachází na Klepačově u Blanska, asi 20 km od Brna. Malebný penzion s cestovatelskou duší spojuje hosty se smyslem pro detail a kvalitně poskytnuté služby. Samsara je umístěna v nádherné přírodě, ze které můžete čerpat pozitivní energii nebo zde můžete prostě jen relaxovat.

Součástí Statku je komfortní ubytování a wellness centrum s možností masáží,  vířivkou, finskou a parní saunou. Návštěvníci Statku mohou využít služeb stylové restaurace, kde je možné ochutnat moderní a nadčasovou gastronomii, která zakládá na čerstvých a lokálních surovinách z okolních farem. Statek je také vhodným místem pro konání svateb, firemních akcí, meetingů, rodinných oslav a vánočních večírků.

http://http://www.penzion-samsara.cz/

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu a vína 2019:

  • Předkrm: Marinovaný halibut, chřest, jahody, quinoa
  • Polévka: Gazpacho s chřestem
  • Hlavní chod 1: Grilovaná telecí roštěná, máslový chřest, žloutková pěna
    • Nasnoubené víno bude upřesněno
  • Hlavní chod 2: Krevety na chřestovém salátku s mangem
    • Nasnoubené víno bude upřesněno
  • Hlavní chod 3: Trhané hovězí líčko v domácí bulce, chřestová majonéza
    • Nasnoubené víno bude upřesněno
  • Dezert: Chřestový cheesecake
    • Nasnoubené víno bude upřesněno
  • Nápoje nealko: Domácí chřestová limonáda, domácí bezová limonáda, domácí ledový čaj s čerstvým ovocem
  • Nápoj alko: Asparagus Spritz - prosseco, chřestový sirup, soda, limeta, chřest, máta

Francouzské slovo La Bouchée [labušé] znamená sousto či soustíčko a dalo základ českému výrazu labužník.
A jako labužníci si budete určitě připadat i v naší restauraci.
Naši kuchaři, inspirováni francouzskou domácí kuchyní, vaří výhradně z čerstvých surovin, které si osobně vybírají.
Pro jehněčí maso v prvotřídní biokvalitě jezdí rovnou k chovatelům z Bílých Karpat, vyzrálé lokální hovězí,
biovepřové a venkovskou drůbež mají z brněnské zrárny a
řeznictví Mikrofarma. Ryby nakupují denně a zelené bylinky, kterými ochutí vaše jídlo, vyrostly přímo na zahrádce restaurace.

http://www.labouchee.cz/

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu a vína 2019:

  • Předkrm:  Grilovaný kozí sýr, chřestový salát, domácí slanina
  • Polévka:  Krémová chřestová polévka
  • Hlavní chod 1: Trhané vyzrálé hovězí z Mikrofarmy pečené na rajčatech, chřestová remuláda, máslová brioška
    • Nasnoubené víno bude upřesněno
  • Hlavní chod 2: Grilované kuřecí prso, chřestové ratatouille
    • Nasnoubené víno bude upřesněno
http://www.labouchee.cz/

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu a vína 2019:

  • Předkrm: Hovězí tatarák s chřestem na opečené bruschettě
  • Hlavní chod 1: Smažené grundle, chřestová majonéza
    • Nasnoubené víno bude upřesněno
  • Hlavní chod 2: Pastrami z Přeštíka, bramborové hranolky na sádle, chřestový dip
    • Nasnoubené víno bude upřesněn
  • Dezert: Domácí popcorn s chřestovým máslem

Restaurant Na Návsi dbá na to, aby si provoz zasloužil označení zážitkový restaurant. Jídla připravuje vždy z čerstvých surovin a jejich výběru věnuje neustálou pozornost. Těstoviny vyrábí přímo v moderně vybavené kuchyni a snaží se kvalitu pokrmů neustále zvyšovat a připravovat zajímavé gastronomické akce. K jídlu si můžete dopřát víno od renomovaných vinařů, výbornou kávu a domácí limonády.
Přejeme Vám, ať si užijete harmonii chutí v naší restauraci.

https://www.restaurantnanavsi.cz/

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu a vína 2019:

  • Polévka: Chřestový krém s kari a kokosovým mlékem, sakura mix
    • Nasnoubené víno bude upřesněno​
  • Hlavní chod 1: Panenka protknutá chřestem, balená ve slanině, bramborové pyré s chřestem, tymiánové demi glace
    • Nasnoubené víno bude upřesněno
  • ​​Hlavní chod 2: Kachní prsa barbarie, chřestová nádivka
    • Nasnoubené víno bude upřesněno
  • Hlavní chod 3: Chřestové hranolky s našimi dipy: chedarový, chřestový, česnekový
    • Nasnoubené víno bude upřesněno​
  • Dezert 1: Čokoládový dortík s chřestem bezlepkový
  • Dezert 2: Smetanová zmrzlina s chřestem

Stylová restaurace, kde věříme, že jen to poctivé má smysl. Suroviny. Způsob přípravy. Přístup k zákazníkovi. S maximálním důrazem na kvalitu, lokálnost a sezónnost přinášíme poctivou kuchyni. Nebojíme se experimentů, unikátních receptur či textur. Vše je však podřízeno zákazníkovi, jeho potřebám, přáním a požadavkům. U nás si vybere opravdu každý.

Tým pod vedením Pavla Veltruského, který patří ke špičkám ve svém oboru, připravil menu, které uspokojí i toho nejnáročnějšího zákazníka. Navracíme se k tradici, bereme si z ní to nejlepší a posouváme ji dál, obohacenou o prvky světové kuchyně i o nové techniky vaření. Přátelský personál Vám dá na chvíli zapomenout na shon všedního dne a Vy si užijete nejen excelentní chuťový zážitek, ale i dokonalý servis a péči o svoji osobu. Zákazník je u nás na prvním místě. Protože jen tak to má pro nás smysl!

Najdete nás v Hotelu Victory Brno, u sjezdu z dálnice D1, směr Praha.

 

http://www.restaurantsignature.cz/cz/

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu a vína 2019:

  • Hlavní chod 1: Smažený chřest v pivním těstíčku, chipotle majonéza
    • Nasnoubené víno bude upřesněno
  • Hlavní chod 2: Sýrový salašnický raclette s grilovaným chřestem
    • Nasnoubené víno bude upřesněno
  • Hlavní chod 3: Zastřené vejce s vařeným chřestem, pečenou pancettou, espuma z pasteveckého sýra
    • Nasnoubené víno bude upřesněno
  • Hlavní chod 4: Vonnaská palačinka s grilovaným chřestem, uzeným lososem nebo s pařížskou šunkou, holandská omáčka
  • Dezerty: Chřestová zmrzlina, mačkané jahody s podmáslím

Společnost VESPALEC CATERING působí na trhu od roku 2012. Celý projekt vznikl jako nápad několika nadšenců do vaření a rozrostl se natolik, že dnes o sobě můžeme s pýchou říct, že jsme seriózní cateringová společnost, která má za sebou spoustu zkušeností s pořádáním akcí všeho druhu i rozsahu: rautů, recepcí, banketů nebo gurmánských a tematických večerů.

Baví nás různé druhy cateringu a gastronomické umění obecně. Umíme zajistit seriózní banket, ale i výstřední kuchařskou show. Je jen na klientovi, co si přeje - my mu vždy vyjdeme maximálně vstříc. Ať už připravujeme jakoukoliv událost, vždy se snažíme o to, aby naše jídlo bylo perfektní. A perfektní jídlo začíná u perfektní suroviny. Tu doplňujeme kreativitou při zpracování a ochotou u obsluhy. Tak se podle nás tvoří perfektní catering.

http://www.pivni-zachranka.cz/

​Menu pro Slavnosti chřestu a vína 2018:

  • Polévka: Chřestová polévka s bazalkou a uzeným sumcem
  • Předkrm 1: Kapří hranolky s chřestovocitronovou majonézou
  • Předkrm 2: Zapečený hermelín prokládaný chřestem a bylinkami
  • Hlavní chod 1: Kapří filet na bylinkách s chřestovým pyré
    • Souvignier gris 2017, kabinet, suché, Vinařství rodu Pazderků
  • Hlavní chod 2: Filet z Amura na kmínu s pošírovaným chřestem v máslové emulzi
    • Rulandské bílé 2015, mor. zemské, suché, Vinařství Rathouzský
  • Hlavní chod 3: Filet z Candáta na trhaných bylinkách s grilovaným chřestem
    • Savilon 2016, pozdní sběr, suché, Vinařství Jan Plaček
  • Hlavní chod 4: Uzený sumec z grilu s pošírovaným chřestem v máslové emulzi
  • Hlavní chod 5: Kapří klobása se zauzeným chřestem