Menu Slavností chřestu a vína

Statek Samsara - oáza klidu v srdci Moravského krasu

Statek Samsara se nachází na Klepačově u Blanska, asi 20 km od Brna. Malebný penzion s cestovatelskou duší spojuje hosty se smyslem pro detail a kvalitně poskytnuté služby. Samsara je umístěna v nádherné přírodě, ze které můžete čerpat pozitivní energii nebo zde můžete prostě jen relaxovat.

Součástí Statku je komfortní ubytování a wellness centrum s možností masáží,  vířivkou, finskou a parní saunou. Návštěvníci Statku mohou využít služeb stylové restaurace, kde je možné ochutnat moderní a nadčasovou gastronomii, která zakládá na čerstvých a lokálních surovinách z okolních farem. Statek je také vhodným místem pro konání svateb, firemních akcí, meetingů, rodinných oslav a vánočních večírků.

http://www.penzion-samsara.cz/

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu a vína 2019:

  • Předkrm: Marinovaný halibut, chřest, jahody, quinoa
  • Polévka: Gazpacho s chřestem
  • Hlavní chod 1: Grilovaná telecí roštěná, máslový chřest, žloutková pěna
    • Ryzlink rýnský 2017, pozdní sběr, polosuché, Vinařství Komarov
  • Hlavní chod 2: Krevety na chřestovém salátku s mangem
    • Tramín červený 2015, mor. zem., polosuché, Rodinné vinařství U Samsonů
  • Hlavní chod 3: Trhané hovězí líčko v domácí bulce, chřestová majonéza
    • Rulandské modré 2017, pozdní sběr, suché, Vinařství Komarov
  • Dezert: Chřestový cheesecake
  • Nápoje nealko: Domácí chřestová limonáda, domácí bezová limonáda, domácí ledový čaj s čerstvým ovocem
  • Nápoj alko: Asparagus Spritz - prosseco, chřestový sirup, soda, limeta, chřest, máta

La Bouchée restaurant
Francouzské slovo La Bouchée [labušé] znamená sousto či soustíčko a dalo základ českému výrazu labužník.
A jako labužníci si budete určitě připadat i v této restauraci, která v současné době funguje formou rezervací pro soukromé a firemní akce.
Zdejší kuchaři, inspirováni francouzskou domácí kuchyní, vaří výhradně z čerstvých surovin, které si osobně vybírají.
Pro jehněčí maso, vyzrálé lokální hovězí, farmářské vepřové a venkovskou drůbež jezdí do spřízněné brněnské zrárny a řeznictví Mikrofarma, ryby nakupují denně.

Údolní 33, Brno
 

http://www.labouchee.cz/

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu a vína 2019:

  • Předkrm:  Grilovaný kozí sýr, chřestový salát, domácí slanina
  • Polévka:  Krémová chřestová polévka
  • Hlavní chod 1: Trhané vyzrálé hovězí z Mikrofarmy pečené na rajčatech, chřestová remuláda, máslová brioška
    • Neronet 2017, pozdní sběr, Vinařství Roman Komarov
  • Hlavní chod 2: Grilované kuřecí prso, chřestové ratatouille
    • Neuburské 2016, výběr z hroznů, VINNÝ DŮM 

Dát si kterýkoli den v týdnu čerstvou rybu nebo steak z prvotřídního masa na Jakubáku, tedy uprostřed všeho gastrodění, k tomu perfektní víno a vědět, že jste v pravou chvíli na pravém místě. Oblíbená brněnská restaurace La Bouchée, která voní středozemní kuchyní, otevřela v centru Brna své bistro, kde vám kuchař připraví lokální maso, které zasucha zrálo a je pochopitelně ze sesterské Mikrofarmy.
Pro snídaně a tapas je tu pečivo z malé rodinné pekárny z živého kvásku a bio mouky. Nabídku bistra mění šéfkuchař Jirka Crha každý měsíc.

Běhounská 18, Brno

 

http://www.labouchee.cz/

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu a vína 2019:

  • Předkrm: Hovězí tatarák s chřestem na opečené bruschettě
    • Frankovka 2017, mor. zemské, suché, Vinařství Regina Coeli 
  • Hlavní chod 1: Smažené grundle, chřestová majonéza
  • Hlavní chod 2: Pastrami z Přeštíka, bramborové hranolky na sádle, chřestový dip
    • Veltlínské zelené 2018, Vinařství U Vrbů - Libuše Vrbová (Mladí vinaři)
  • Dezert: Domácí popcorn s chřestovým máslem

Restaurant Na Návsi dbá na to, aby si provoz zasloužil označení zážitkový restaurant. Jídla připravuje vždy z čerstvých surovin a jejich výběru věnuje neustálou pozornost. Těstoviny vyrábí přímo v moderně vybavené kuchyni a snaží se kvalitu pokrmů neustále zvyšovat a připravovat zajímavé gastronomické akce. K jídlu si můžete dopřát víno od renomovaných vinařů, výbornou kávu a domácí limonády.
Přejeme Vám, ať si užijete harmonii chutí v naší restauraci.

https://www.restaurantnanavsi.cz/

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu a vína 2019:

  • Polévka: Chřestový krém s kari a kokosovým mlékem, sakura mix
    • Gyotaku 2017, biodynamické suché bílé, Domaine Mittnacht - Alsasko, Francie
  • Hlavní chod 1: Panenka protknutá chřestem, balená ve slanině, bramborové pyré s chřestem, tymiánové demi glace
    • Rulandské bílé 2017, moravské zemské, suché, Vinařství Rathouzský 
  • ​​Hlavní chod 2: Kachní prsa barbarie, chřestová nádivka
    • Rulandské modré 2015, suché, Vinařství Flajšinger 
  • Hlavní chod 3: Chřestové hranolky s našimi dipy: chedarový, chřestový, česnekový
  • Dezert 1: Čokoládový dortík s chřestem bezlepkový
    • Cabernet Sauvignon - rosé 2018, moravské zemské, polosladké, Polivka Winery
  • Dezert 2: Smetanová zmrzlina s chřestem

Stylová restaurace, kde věříme, že jen to poctivé má smysl. Suroviny. Způsob přípravy. Přístup k zákazníkovi. S maximálním důrazem na kvalitu, lokálnost a sezónnost přinášíme poctivou kuchyni. Nebojíme se experimentů, unikátních receptur či textur. Vše je však podřízeno zákazníkovi, jeho potřebám, přáním a požadavkům. U nás si vybere opravdu každý.

Tým pod vedením Pavla Veltruského, který patří ke špičkám ve svém oboru, připravil menu, které uspokojí i toho nejnáročnějšího zákazníka. Navracíme se k tradici, bereme si z ní to nejlepší a posouváme ji dál, obohacenou o prvky světové kuchyně i o nové techniky vaření. Přátelský personál Vám dá na chvíli zapomenout na shon všedního dne a Vy si užijete nejen excelentní chuťový zážitek, ale i dokonalý servis a péči o svoji osobu. Zákazník je u nás na prvním místě. Protože jen tak to má pro nás smysl!

Najdete nás v Hotelu Victory Brno, u sjezdu z dálnice D1, směr Praha.

 

http://www.restaurantsignature.cz/cz/

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu a vína 2019:

  • Předkrm 1: Smažený chřest v pivním těstíčku, chipotle majonéza
  • Předkrm 2: Uzený losos, vonnaská palačinka, grilovaný chřest, holandská omáčka, tzar kaviár
    • Rulandské bílé 2017, pozdní sběr, suché, Rajhradské klášterní sklepy
  • Hlavní chod 1: Escalope z mléčného telete, chřest s parmskou šunkou, espuma z pasteveckého sýra
    • Pinot gris 2017, moravské zemské, suché, Vinařství Regina Coeli  ​
  • Hlavní chod 2: Sýrový salašnický raclette s grilovaným chřestem
  • Dezerty: Chřestová zmrzlina, mačkané jahody s podmáslím
    • Maurus - rosé (SV+Dorn) 2017, kabinet, polosuché, Rajhradské klášterní sklepy

Společnost VESPALEC CATERING působí na trhu od roku 2012. Celý projekt vznikl jako nápad několika nadšenců do vaření a rozrostl se natolik, že dnes o sobě můžeme s pýchou říct, že jsme seriózní cateringová společnost, která má za sebou spoustu zkušeností s pořádáním akcí všeho druhu i rozsahu: rautů, recepcí, banketů nebo gurmánských a tematických večerů.

Baví nás různé druhy cateringu a gastronomické umění obecně. Umíme zajistit seriózní banket, ale i výstřední kuchařskou show. Je jen na klientovi, co si přeje - my mu vždy vyjdeme maximálně vstříc. Ať už připravujeme jakoukoliv událost, vždy se snažíme o to, aby naše jídlo bylo perfektní. A perfektní jídlo začíná u perfektní suroviny. Tu doplňujeme kreativitou při zpracování a ochotou u obsluhy. Tak se podle nás tvoří perfektní catering.

http://www.pivni-zachranka.cz/

​Aktuální menu pro Slavnosti chřestu a vína 2019:

  • Polévka: Chřestová polévka zjemněná hráškem a smetanou s pečenými krutony
  • Předkrm 1: Kapří hranolky s chřestovým dipem
  • Předkrm 2: Smažený zelený a bílý chřest v trojobalu s chřestovým dipem
  • Hlavní chod 1: Filírované kachní prso s grilovaným pikantním chřestem a červeným zelím se sladkou cibulkou
    • Cabernet Moravia BIO 2016, pozdní sběr, suché, Vinařství Válka 
  • Hlavní chod 2: Grilovaný candát na čerstvých bylinkách s chřestovým salátem
    • Chardonnay 2018, Vinařství Simeon – Lukáš Kovalský (Mladí vinaři)
  • Hlavní chod 3: Grilovaný Pohořelický kapr na kmínu s pečeným chřestem a holandskou omáčkou
    • Müller Thurgau 2018, kabinet, polosuché, Vinařství rodu Pazderků
  • Hlavní chod 4: Jemně grilovaná klobáska s chřestem a bylinkami
  • Hlavní chod 5: Zapečený hermelín s chřestem a sušeným rajčetem
  • Hlavní chod 6: Smažený zelený a bílý chřest v trojobalu s chřestovým dipem
  • Hlavní chod 7: Kapří hranolky s chřestovým dipem
  • Dezert: Chřestová zmrzlina s trochou chilli, nebo bez