Menu Slavností chřestu

Restaurace Hotelu Ryšavý se zaměřuje na klasickou českou a moravskou kuchyni a ze zapomnění vytahuje recepty z období první republiky – z doby, kdy bylo umění našich kuchařek vyhlášené po celé Evropě. Jako každoročně, i letos představí restaurace vlastní kuchařskou show.

Na 23. ročník Slavností chřestu si stálice mezi restauranty, Hotel Ryšavý z Vémyslic, připravila menu z těch nejlepších chřestových pokrmů, které v minulých ročnících návštěvníci Slavností ocenili.

http://www.hotelrysavy.cz

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2017:

  • Polévka: Chřestová kyselice, domácí uzená krkovice (recept roku 2016)
    • nasnoubené víno bude upřesněno
  • Teplý předkrm: Klobása s chřestem - karamelizovaná cibule (originální receptura, domácí výroba, dvakrát uzené - recept roku 2015)
    • nasnoubené víno bude upřesněno
  • Hlavní chod: Vepřový vrabec - chřestové zelí, vlastní karlovarský knedlík (recept roku 2016)
    • nasnoubené víno bude upřesněno
  • Dezert: Koláč s bílým chřestem, jahodami s nočkem z pomerančového mascarpone (recept roku 2013)

Kaizen přináší do Rajhradu a jeho okolí (včetně Ivančic) možnost dovézt pokrmy japonsko/korejské kuchyně včetně sushi až na váš stůl. Všechny pokrmy jsou připravovány z kvalitních surovin a ryb (Oceán48).

Šefkuchař Jaroslav Karásek s více než 15-ti letou praxí s přípravou japonsko/korejské kuchyně a sushi čerpal své zkušenosti např. v Praze (Mash hana), Londýně a Brightomu (Moshi Moshi, Moshimo).

http://www.facebook.com/kaizenbrno

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2017:

  • Polévka: Miso polévka s rýžovými nudlemi, wakame řasou, tofu, chřestem a jarní cibulkou
  • Předkrm:  SUSHI - Temaki set (1ks vegetarian s chřestem, 1ks losos s chřestem a avokádem)
  • Hlavní chod 1: Kalamáry s chřestovým salátem a wafu dresinkem
    • nasnoubené víno bude upřesněno
  • Hlavní chod 2: Buta kakuni (vepřová krkovička) s batátou a chřestem
    • nasnoubené víno bude upřesněno
  • Hlavní chod 3: Kuřecí špíz yakitori s teriyaki omáčkou, rýží a chřestem
    • nasnoubené víno bude upřesněno

Nekuřácká restaurace a music club nabízejí jedinečnou atmosféru kompletně zrekonstruovaného továrního komplexu. Tým kuchařů připravuje pokrmy z kvalitních čerstvých surovin od lokálních dodavatelů a důmyslně mixuje tradici české kuchyně s moderními trendy.

Na Slavnostech chřestu vaří restaurace Mosillana v sobotu a v neděli.

http://www.restaurace-mosillana.cz

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2017:

  • Polévka: Krémová ivančická šparglovka se špičkami zeleného chřestu a jarní cibulkou
  • Předkrm: Domácí hot dog s chřestovým chutney a zakysanou smetanou 
  • Hlavní chod 1: Hovězí burger s chřestem, holandskou omáčkou a pancettovým chipse
    • nasnoubené víno bude upřesněno
  • Hlavní chod 2: Pomalu pečená vepřová žebírka s grilovanou chřestovou otépkou balenou v anglické slanině, čerstvá bagetka
    • nasnoubené víno bude upřesněno

Francouzské slovo La Bouchée [labušé] znamená sousto či soustíčko a dalo základ českému výrazu labužník.
A jako labužníci si budete určitě připadat i v naší restauraci.
Naši kuchaři, inspirováni francouzskou domácí kuchyní, vaří výhradně z čerstvých surovin, které si osobně vybírají.
Pro jehněčí maso v prvotřídní biokvalitě jezdí rovnou k chovatelům z Bílých Karpat, vyzrálé lokální hovězí,
biovepřové a venkovskou drůbež mají z brněnské zrárny a
řeznictví Mikrofarma. Ryby nakupují denně a zelené bylinky, kterými ochutí vaše jídlo, vyrostly přímo na zahrádce restaurace.

http://www.labouchee.cz/

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2017:

  • Předkrm: Bílý chřest blanšírovaný na bílém víně, bylinková strouhanka, žloutková pěna
  • Polévka:  Krémová chřestová polévka
  • Hlavní chod I: Trhané vyzrálé hovězí maso z brněnského řeznictví Mikrofarma na rajčatech, zelený chřest, vaječná placka se sýrem
  • Hlavní chod II: Pečená vepřová líčka, chřestové zelí, šťouchané brambory

SonoRestaurant je zaměřen na moderní českou a světovou kuchyni a naleznete jej v novém Sono Centru v Brně na Veveří 113. Kromě restaurace je součástí této originální a netypické stavby čtyřhvězdičkový Sono Hotel a Sono Music Club. Sono Centrum sází na mezinárodní úroveň a kvalitu, kterou může návštěvník očekávat ve všech částech komplexu, včetně restaurace. Nejen speciality podniku, ale i denní menu se připravují z nejkvalitnějších surovin a můžete očekávat vysoký standart gastronomický služeb v příjemně prosvětleném prostoru moderní restaurace. Zdejší kuchařský tým  preferuje moderní gastronomii s pečlivým výběrem kvalitních regionálních surovin v sezónní nabídce.

http://www.sonocentrum.cz

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2017:

  • Polévka: Chřestový chilli krém s kokosovým mlékem a citronovou trávou| chilli vlásky, sakuramix bylinky
  • Hlavní chod: Jemné chřestové italské risotto s čerstvým citronovým tymiánem, bílým vínem, grilovanou krevetou a parmezánem 
  • Hlavní chod: Vepřová panenka špikovaná zeleným chřestem marinovaná v bylinkách s pečeným chřestem ve špeku s chřestovo-tymiánovým demi – glace | chřestové pyré
  • Dezert: Dark Chocolate Cake ze 72% čokolády s chřestovým prachem a čerstvou jahodou s 18ti karátovým zlatem

http://www.restaurantsignature.cz/cz/

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2017:

  • Náš uzený losos, pošírovaný chřest, ravigote omáčka 
  • Grilované filátko sivena, chřest

  • Tarte flambée s chřestem

  • Mačkané jahody po našem, domácí zmrzlina