Menu Slavností chřestu

Restaurace Hotelu Ryšavý se zaměřuje na klasickou českou a moravskou kuchyni a ze zapomnění vytahuje recepty z období první republiky – z doby, kdy bylo umění našich kuchařek vyhlášené po celé Evropě. Jako každoročně, i letos představí restaurace vlastní kuchařskou show.

Na 23. ročník Slavností chřestu si stálice mezi restauranty, Hotel Ryšavý z Vémyslic, připravila menu z těch nejlepších chřestových pokrmů, které v minulých ročnících návštěvníci Slavností ocenili.

http://www.hotelrysavy.cz

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2017:

  • Polévka: Chřestová kyselice, domácí uzená krkovice (recept roku 2016)
  • Teplý předkrm: Klobása s chřestem - karamelizovaná cibule (originální receptura, domácí výroba, dvakrát uzené - recept roku 2015)
  • Hlavní chod: Vepřový vrabec - chřestové zelí, vlastní karlovarský knedlík (recept roku 2016)
    • Ryzlink vlašský 2016, barrique, suché, Vinařství Komarov

  • Dezert: Koláč s bílým chřestem, jahodami s nočkem z pomerančového mascarpone (recept roku 2013)
    • Tramín 2016, výběr z hroznů, polosladké nebo André 2013, jakostní, suché, Vinařství Komarov

Kaizen přináší do Rajhradu a jeho okolí (včetně Ivančic) možnost dovézt pokrmy japonsko/korejské kuchyně včetně sushi až na váš stůl. Všechny pokrmy jsou připravovány z kvalitních surovin a ryb (Oceán48).

Šefkuchař Jaroslav Karásek s více než 15-ti letou praxí s přípravou japonsko/korejské kuchyně a sushi čerpal své zkušenosti např. v Praze (Mash hana), Londýně a Brightomu (Moshi Moshi, Moshimo).

http://www.facebook.com/kaizenbrno

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2017:

  • Polévka: Miso polévka s rýžovými nudlemi, wakame řasou, tofu, chřestem a jarní cibulkou
  • Předkrm:  SUSHI - Temaki set (1ks vegetarian s chřestem, 1ks losos s chřestem a avokádem)
    • Muscadet sur lie 2015, Domaine Bedouet, Loire-Francie, z kolekce Wine Gallery
  • Hlavní chod 1: Kalamáry s chřestovým salátem a wafu dresinkem
    • Gyotaku 2015, biodynamické suché bílé, Domaine Mittnacht, Alsasko-Francie, z kolekce Wine Gallery
  • Hlavní chod 2: Buta kakuni (vepřová krkovička) s batátou a chřestem
  • Hlavní chod 3: Kuřecí špíz yakitori s teriyaki omáčkou, rýží a chřestem
    • Malverina 2016, polosuché, Polivka Winery

Nekuřácká restaurace a music club nabízejí jedinečnou atmosféru kompletně zrekonstruovaného továrního komplexu. Tým kuchařů připravuje pokrmy z kvalitních čerstvých surovin od lokálních dodavatelů a důmyslně mixuje tradici české kuchyně s moderními trendy.

http://www.restaurace-mosillana.cz

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2017:

  • Polévka: Krémová ivančická šparglovka se špičkami zeleného chřestu a jarní cibulkou
    • Rulandské šedé 2016, pozdní sběr, polosuché, Rajhradské klášterní
  • Předkrm: Domácí hot dog s chřestovým chutney a zakysanou smetanou
    • Zweigeltrebe 2015 rosé, kabinetní, Rodinné vinařství U Samsonů
  • Hlavní chod 1: Hovězí burger s chřestem, holandskou omáčkou a pancettovým chipsem
  • Hlavní chod 2: Pomalu pečená vepřová žebírka s grilovanou chřestovou otépkou balenou v anglické slanině, čerstvá bagetka
    • Zweigeltrebe 2013, pozdní sběr, suché, Rajhradské klášterní

Francouzské slovo La Bouchée [labušé] znamená sousto či soustíčko a dalo základ českému výrazu labužník.
A jako labužníci si budete určitě připadat i v naší restauraci.
Naši kuchaři, inspirováni francouzskou domácí kuchyní, vaří výhradně z čerstvých surovin, které si osobně vybírají.
Pro jehněčí maso v prvotřídní biokvalitě jezdí rovnou k chovatelům z Bílých Karpat, vyzrálé lokální hovězí,
biovepřové a venkovskou drůbež mají z brněnské zrárny a
řeznictví Mikrofarma. Ryby nakupují denně a zelené bylinky, kterými ochutí vaše jídlo, vyrostly přímo na zahrádce restaurace.

http://www.labouchee.cz/

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2017:

  • Předkrm: Bílý chřest blanšírovaný na bílém víně, bylinková strouhanka, žloutková pěna
    • Müller Thurgau 2016, moravské zemské, suché, Vinařství rodu Pazderků
  • Polévka:  Krémová chřestová polévka
  • Hlavní chod 1: Trhané vyzrálé hovězí maso z brněnského řeznictví Mikrofarma na rajčatech, zelený chřest, vaječná placka se sýrem
    • Ryzlink rýnský, VOC Znojmo - Vinařství Trávníček & Kořínek
  • Hlavní chod 2: Pečená vepřová líčka, chřestové zelí, šťouchané brambory

SonoRestaurant je zaměřen na moderní českou a světovou kuchyni a naleznete jej v novém Sono Centru v Brně na Veveří 113. Kromě restaurace je součástí této originální a netypické stavby čtyřhvězdičkový Sono Hotel a Sono Music Club. Sono Centrum sází na mezinárodní úroveň a kvalitu, kterou může návštěvník očekávat ve všech částech komplexu, včetně restaurace. Nejen speciality podniku, ale i denní menu se připravují z nejkvalitnějších surovin a můžete očekávat vysoký standart gastronomický služeb v příjemně prosvětleném prostoru moderní restaurace. Zdejší kuchařský tým  preferuje moderní gastronomii s pečlivým výběrem kvalitních regionálních surovin v sezónní nabídce.

http://www.sonocentrum.cz

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2017:

  • Polévka: Chřestový chilli krém s kokosovým mlékem a citronovou trávou| chilli vlásky, sakuramix bylinky
  • Hlavní chod 1: Jemné chřestové italské risotto s čerstvým citronovým tymiánem, bílým vínem, grilovanou krevetou a parmezánem 
  • Hlavní chod 2: Vepřová panenka špikovaná zeleným chřestem marinovaná v bylinkách s pečeným chřestem ve špeku s chřestovo-tymiánovým demi – glace | chřestové pyré
    • Rulandské šedé 2015, moravské zemské, suché, Vinařství Šufeisl
  • Dezert: Dark Chocolate Cake ze 72% čokolády s chřestovým prachem a čerstvou jahodou s 18ti karátovým zlatem
    • Tramín červený 2015, Vinařství Jan Flajšinger

Stylová restaurace, kde věříme, že jen to poctivé má smysl. Suroviny. Způsob přípravy. Přístup k zákazníkovi. S maximálním důrazem na kvalitu, lokálnost a sezónnost přinášíme poctivou kuchyni. Nebojíme se experimentů, unikátních receptur či textur. Vše je však podřízeno zákazníkovi, jeho potřebám, přáním a požadavkům. U nás si vybere opravdu každý.

Tým pod vedením Pavla Veltruského, který patří ke špičkám ve svém oboru, připravil menu, které uspokojí i toho nejnáročnějšího zákazníka. Navracíme se k tradici, bereme si z ní to nejlepší a posouváme ji dál, obohacenou o prvky světové kuchyně i o nové techniky vaření. Přátelský personál Vám dá na chvíli zapomenout na shon všedního dne a Vy si užijete nejen excelentní chuťový zážitek, ale i dokonalý servis a péči o svoji osobu. Zákazník je u nás na prvním místě. Protože jen tak to má pro nás smysl!

Najdete nás v Hotelu Victory Brno, u sjezdu z dálnice D1, směr Praha.

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2017:

http://www.restaurantsignature.cz/cz/
  • Předkrm:Tarte flambée s chřestem
    • Rulandské šedé 2016, moravské zemské, suché, Vinařství Regina Coeli
  • Hlavní chod 1: Náš uzený losos, pošírovaný chřest, ravigote omáčka 
  • Hlavní chod 2: Grilované filátko sivena s chřestem
    • Veltlínské zelené 2015, staré keře, pozdní sběr, suché Vinařství Regina Coeli
  • Hlavní chod 3: Králičí fašírka, špičaté zelí s chřestem a balzamikem, glazé
  • Dezert: Mačkané jahody s chřestem po našem, domácí zmrzlina

Společnost VESPALEC CATERING působí na trhu od roku 2012. Celý projekt vznikl jako nápad několika nadšenců do vaření a rozrostl se natolik, že dnes o sobě můžeme s pýchou říct, že jsme seriózní cateringová společnost, která má za sebou spoustu zkušeností s pořádáním akcí všeho druhu i rozsahu: rautů, recepcí, banketů nebo gurmánských a tematických večerů.

Baví nás různé druhy cateringu a gastronomické umění obecně. Umíme zajistit seriózní banket, ale i výstřední kuchařskou show. Je jen na klientovi, co si přeje - my mu vždy vyjdeme maximálně vstříc. Ať už připravujeme jakoukoliv událost, vždy se snažíme o to, aby naše jídlo bylo perfektní. A perfektní jídlo začíná u perfektní suroviny. Tu doplňujeme kreativitou při zpracování a ochotou u obsluhy. Tak se podle nás tvoří perfektní catering.

www.pivni-zachranka.cz

​Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2017:

  • Polévka: Rybí polévka s blanšírovaným chřestem a česnekovými krutony
  • Předkrm: Rybí hranolky s dipem ze zeleného a bílého chřestu, čerstvé pečivo
    • Rinot 2016, pozdní sběr, polosuché, Vinařství Jan Plaček
  • Hlavní chod 1: Pečené filátko z candáta, s máslovým chřestem a choron omáčkou, pečivo
    • Chardonnay 2015, pozdní sběr, suché, barrique sur lie, Rajhradské klášterní
  • Hlavní chod 2: Filet z kapra na tymiánu s grilovaným chřestem a hráškovým pyré, pečivo
    • Hibernal 2016, pozdní sběr, suché, Vinařství Jan Plaček