Menu Slavností chřestu

Restaurace Hotelu Ryšavý se zaměřuje na klasickou českou a moravskou kuchyni a ze zapomnění vytahuje recepty z období první republiky – z doby, kdy bylo umění našich kuchařek vyhlášené po celé Evropě. Jako každoročně, i letos představí restaurace vlastní kuchařskou show.

Na Slavnostech chřestu vaří restaurace Hotelu Ryšavý v pátek, sobotu i neděli na ekologickém materiálu - palmových listech.

http://www.hotelrysavy.cz

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2016:

  • Polévka: Chřestová kyselice, domácí uzená krkovice
    • Vinný sklep Tichý - Rulandské bílé, 2015, pozdní sběr, polosuché
  • Teplý předkrm: Uzená kachní roláda, nádivka, zelí ze zeleného chřestu
    • Vinný sklep Tichý - Frankovka, 2013, výběr z hroznů, suché
  • Hlavní chod: Jelení ragú, zelený chřest, mačkané brambory s petrželkou
    • Vinný sklep Tichý - Frankovka-klaret, 2015, jakostní, polosuché
  • Dezert: Chřestovo-banánový sorbet
  • V centru našeho krásného Brna, blízko tramvaje a podzemního parkoviště
  • Jedinečné prostory v budově Janáčkova divadla s terasou s výhledem do parku
  • Už od roku 2012 stálý a spolehlivý tým pod vedením Daniely Kundrové
  • V roce 2013 dvě hvězdy od Zdeňka Pohlreicha v pořadu Už dost šéfe!
  • Nejen pochvala, ale i kritika je to, co nás motivuje
  • Na Slavnostech chřestu tradiční stánek a kuchařská show

 

http://www.restauracebohema.cz

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2016:

  • Polévka: Chřestový krém
  • Hlavní chod: Pomalu pečené kachní stehýnko s topinamburami a chřestem
    • Merlot – rosé 2014, pozdní sběr, polosuché, Vinařství Trpělka & Oulehla
  • Dezert: Chřestový štrúdl
    • Pálava 2015, pozdní sběr, polosuché, Vinařství Trpělka & Oulehla

Francouzské slovo La Bouchée [labušé] znamená sousto či soustíčko a dalo základ českému výrazu labužník.
A jako labužníci si budete určitě připadat i v naší restauraci.
Naši kuchaři, inspirováni francouzskou domácí kuchyní, vaří výhradně z čerstvých surovin, které si osobně vybírají.
Pro jehněčí maso v prvotřídní biokvalitě jezdí rovnou k chovatelům z Bílých Karpat, vyzrálé lokální hovězí,
biovepřové a venkovskou drůbež mají z brněnské zrárny a
řeznictví Mikrofarma. Ryby nakupují denně a zelené bylinky, kterými ochutí vaše jídlo, vyrostly přímo na zahrádce restaurace.

http://www.labouchee.cz/

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2016:

  • Polévka:  Chřestový krém na vermutu
    • Rulandské šedé 2008, polosuché, Vinařství Flajšinger
  • Hlavní chod I: Hot dog z chřestu a pečené slaniny s majonézou z hrubozrnné hořčice a sýrem Gruyère v domácí máslové housce
  • Hlavní chod II: Trhané farmářské hovězí z Mikrofarmy s francouzským sýrem Morbier a chřestovou salsou v domácí máslové briošce

Nekuřácká restaurace a music club nabízejí jedinečnou atmosféru kompletně zrekonstruovaného továrního komplexu. Tým kuchařů připravuje pokrmy z kvalitních čerstvých surovin od lokálních dodavatelů a důmyslně mixuje tradici české kuchyně s moderními trendy.

Na Slavnostech chřestu vaří restaurace Mosillana v sobotu a v neděli.

http://www.restaurace-mosillana.cz

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2016:

  • Polévka: Krémová ivančická šparglovka se špičkami zeleného chřestu
  • Salát: Variace salátů s grilovaným chřestem, polníčkem, sušenými rajčaty a holandským přelivem, čerstvá bagetka
    • Sauvignon 2015, pozdní sběr, suché, Vinařství Roman Komarov
  • Hlavní chod 1: Hovězí burger s chřestem, holandskou omáčkou a pancettovým chipsem
    • Frankovka 2015, pozdní sběr, suché, Vinařství Jan Plaček
  • Hlavní chod 2: Pomalu pečená vepřová žebírka s grilovanou chřestovou otépkou balenou v anglické slanině, čerstvá bagetka

SonoRestaurant je zaměřen na moderní českou a světovou kuchyni a naleznete jej v novém Sono Centru v Brně na Veveří 113. Kromě restaurace je součástí této originální a netypické stavby čtyřhvězdičkový Sono Hotel a Sono Music Club. Sono Centrum sází na mezinárodní úroveň a kvalitu, kterou může návštěvník očekávat ve všech částech komplexu, včetně restaurace. Nejen speciality podniku, ale i denní menu se připravují z nejkvalitnějších surovin a můžete očekávat vysoký standart gastronomický služeb v příjemně prosvětleném prostoru moderní restaurace. Zdejší kuchařský tým  preferuje moderní gastronomii s pečlivým výběrem kvalitních regionálních surovin v sezónní nabídce.

http://www.sonocentrum.cz

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2016:

  • Předkrm: Roastbeef zakouřený třešňovým dřevem s remuládou ze zeleného chřestu a kořenové zeleniny | chřestový dřevorubecký chléb
  • Polévka: Chřestový chilli krém s kokosovým mlékem a citronovou trávou | chilli vlásky, sakuramix bylinky
  • Hlavní chod: Vepřová panenka marinovaná v bylinkách s pečeným chřestem ve špeku s chřestovo-tymiánovým demi – glace | chřestové pyré
    • Pinot 333 pozdní sběr 2014, suché nebo Veltlínské červené rané 2015, kabinet suché, Rajhradské klášterní
  • Dezert: Dark Chocolate Cake ze 72% čokolády s chřestovým prachem a čerstvou jahodou s 18ti karátovým zlatem
    • Dornfelder 2015, moravské zemské víno, polosladké, Polivka Winery

Mistři kuchaři s více než 15letou zkušeností přípravy sushi, japonské a korejské kuchyně připravují své speciality v Rajhradě. Společnost zajišťuje rozvoz sushi, čerstvých ryb a japonské a korejské kuchyně včetně dezertů až do domu. Mezi nabízené služby patří i party servis, catering a pořádání workshopů a kurzů úpravy ryb, přípravy pokrmů asijské kuchyně a sushi.  Bližší informace o sortimentu a službách na čísle 722 965 825 - Jaroslav Karásek.

http://www.facebook.com/kaizenbrno

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2016:

  • Polévka: Miso polévka ze sójových bobů s tofu, jarní cibulkou a chřestem.
  • Předkrm: Tenké plátky hovězího masa s bulgogi omáčkou, chřestem a jasmínovou rýží
  • Sushi set: Sushi set s chřestem (2 ks nigiri, 4 ks hoso maki, 1ks futo maki)
    • Gyotaku 2014, biodynamické suché bílé víno. Domaine Mittnacht, Alsasko – Francie. Víno z kolekce Wine Gallery.
  • Hlavní chod: Kuřecí špíz yakitori s teriyaki omáčkou, chřestem a jasmínovou rýží
    • Veltlínské zelené 2012, pozdní sběr, polosladké, Vinařství U Samsonů

Restaurace Meat & Beer se nachází ve středu Brna na ulici Gorkého. Od otevření svou kuchyň zaměřuje na burgery. Vsadila zejména na kvalitu surovin. Základem burgerů je vyzrálé hovězí maso z brněnské Mikrofarmy, kde je kvalita opravdu prověřená a zaručená. Maso pochází z moravských farem s prvotřídními chovy. Další podstatnou součástí jsou domácí bulky v mini nebo maxi velikosti. Restaurace myslí i na ty, kteří nemohou lepek, a nabízí burgery s bezlepkovou bulkou i dalšími přísadami.

Na konci loňského roku navázala restaurace spolupráci s projektem FoodPark, největším potravinovým marketem na Moravě, a stala se jeho hrdým partnerem. Dvakrát do měsíce tak najdete restauraci na stánku v areálu Malé Ameriky, kde si můžete dát fresh burger rovnou z grilu. Grilování na stánku v rámci různých akcí a food festivalů se nyní stalo pravidelným působením restaurace Meat & Beer.

https://www.facebook.com/Meat-Beer-870221763017546

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu 2016:

  • Předkrm: Uzený losos na sýru cottage s nasekaným zeleným chřestem a domácí pletýnkou
  • Hlavní chod 1: Miniburger z vyzrálého hovězího mletého masa z brněnské Mikrofarmy s lehkým salátem a rajčatovo-chřestovou salsou
    • Frankovka rosé 2015, kabinet, polosuché, Vinařství Válka
  • Hlavní chod 2: Miniburger z vyzrálého hovězího mletého masa z brněnské Mikrofarmy s okurkovým carpacciem a chřestovou majonézou
  • Dezert: Ovocný kuskus s vanilkovým chřestem a hoblinami hořké čokolády
    • Rulandské šedé 2015, pozdní sběr, polosladké, Vinařství rodu Pazderků