Menu Slavností chřestu a vína

Francouzské slovo La Bouchée [labušé] znamená sousto či soustíčko a dalo základ českému výrazu labužník.
A jako labužníci si budete určitě připadat i v naší restauraci.
Naši kuchaři, inspirováni francouzskou domácí kuchyní, vaří výhradně z čerstvých surovin, které si osobně vybírají.
Pro jehněčí maso v prvotřídní biokvalitě jezdí rovnou k chovatelům z Bílých Karpat, vyzrálé lokální hovězí,
biovepřové a venkovskou drůbež mají z brněnské zrárny a
řeznictví Mikrofarma. Ryby nakupují denně a zelené bylinky, kterými ochutí vaše jídlo, vyrostly přímo na zahrádce restaurace.
Menu pro Slavnosti chřestu a vína 2018:
- Polévka: Krémová chřestová polévka
- Hlavní chod 1: Trhané vyzrálé hovězí z Mikrofarmy, chřestový salát, sýr, bylinkový dip, v máslové briošce
- Rulandské modré 2015, pozdní sběr, suché, Vinařství Jan Plaček
- Hlavní chod 2: Marinovaná vepřová kotleta, chřestové zelí, bramborová placka
- Ryzlink rýnský 2015, mor. zemské, suché, Vinařství Rauš
- Dezert: Domácí chřestová zmrzlina v kornoutu
- Nápoje: Gin/tonic s marinovaným chřestem
Chřestová limonáda s melounem

Společnost VESPALEC CATERING působí na trhu od roku 2012. Celý projekt vznikl jako nápad několika nadšenců do vaření a rozrostl se natolik, že dnes o sobě můžeme s pýchou říct, že jsme seriózní cateringová společnost, která má za sebou spoustu zkušeností s pořádáním akcí všeho druhu i rozsahu: rautů, recepcí, banketů nebo gurmánských a tematických večerů.
Baví nás různé druhy cateringu a gastronomické umění obecně. Umíme zajistit seriózní banket, ale i výstřední kuchařskou show. Je jen na klientovi, co si přeje - my mu vždy vyjdeme maximálně vstříc. Ať už připravujeme jakoukoliv událost, vždy se snažíme o to, aby naše jídlo bylo perfektní. A perfektní jídlo začíná u perfektní suroviny. Tu doplňujeme kreativitou při zpracování a ochotou u obsluhy. Tak se podle nás tvoří perfektní catering.
Menu pro Slavnosti chřestu a vína 2018:
- Polévka: Chřestová polévka s bazalkou a uzeným sumcem
- Předkrm 1: Kapří hranolky s chřestovocitronovou majonézou
- Předkrm 2: Zapečený hermelín prokládaný chřestem a bylinkami
- Hlavní chod 1: Kapří filet na bylinkách s chřestovým pyré
- Souvignier gris 2017, kabinet, suché, Vinařství rodu Pazderků
- Hlavní chod 2: Filet z Amura na kmínu s pošírovaným chřestem v máslové emulzi
- Rulandské bílé 2015, mor. zemské, suché, Vinařství Rathouzský
- Hlavní chod 3: Filet z Candáta na trhaných bylinkách s grilovaným chřestem
- Savilon 2016, pozdní sběr, suché, Vinařství Jan Plaček
- Hlavní chod 4: Uzený sumec z grilu s pošírovaným chřestem v máslové emulzi
- Hlavní chod 5: Kapří klobása se zauzeným chřestem

Restaurace Sborovna se nachází ve funkcionalistické budově husitského kostela a v tomto duchu je zachován i její interiér. Můžete si zde vychutnat jak českou (zejména prvorepublikovou), tak i italskou kuchyni v podání šéfkuchaře Vlastislava Nedorostka. Těšit se zde můžete na skvělá hovězí líčka, telecí řízek, ale i na domácí pastu a burgery. Samozřejmostí jsou sezónní suroviny. Naši restauraci ocení též milovníci piva, kterého máme na čepu až sedm druhů a u piva si můžete zahrát kulečník na jednom z našich šesti stolů.
Menu pro Slavnosti chřestu a vína 2018:
- Polévka: Chřestové cappuccino s kešu ořechy a espumou z medvědího česneku
- Předkrm: Rubínový gravlax z lososa, chřestová panna cotta, ovocné chutney s chilli
- Malverina 2016 sur lie, mor. zemské, polosuché, Polivka Winery
- Hlavní chod: Presovaná vepřová líčka, chřestové risotto s mátou a kozím sýrem
- Sauvignon 2016, pozdní sběr, suché, Vinařství Roman Komarov
- Dezert: Pavlova dortík s jahodami, chřestem a kiwi omáčkou
- Placidus rosé ZW+FR, pozdní sběr, polosuché, Rajhradské klášterní

Restaurant Na Návsi dbá na to, aby si provoz zasloužil označení zážitkový restaurant. Jídla připravuje vždy z čerstvých surovin a jejich výběru věnuje neustálou pozornost. Těstoviny vyrábí přímo v moderně vybavené kuchyni a snaží se kvalitu pokrmů neustále zvyšovat a připravovat zajímavé gastronomické akce. K jídlu si můžete dopřát víno od renomovaných vinařů, výbornou kávu a domácí limonády.
Přejeme Vám, ať si užijete harmonii chutí v naší restauraci.
Menu pro Slavnosti chřestu a vína 2018:
- Polévka: Chřestový chilli krém s kokosovým mlékem
- Tramín červený 2014, mor. zemské, suché, Rodinné vinařství U Samsonů
- Předkrm: Chřestové hranolky
- Hlavní chod 1: Chřestové lasagne s čerstvým tuňákem a bylinkami
- Princess Jane ZW+RM rosé 2017, mor. zemské, suché, Polivka Winery
- Princess Jane ZW+RM rosé 2017, mor. zemské, suché, Polivka Winery
- Hlavní chod 2: Grilovaná vepřová panenka
- Ryzlink rýnský VOC 2017, Vinařství Trávníček & Kořínek
- Ryzlink rýnský VOC 2017, Vinařství Trávníček & Kořínek
- Dezert 1: Čoko kostka se zlatem a chřestovým prachem
- Dezert 2: Chřestová točená zmrzlina
- Nápoje: Sauvignon spritz
Ice tea - zelený čaj s ananasem a jahodami (bez cukru)
Domácí levandulová limonáda

Restaurace BLISS nabízí pro všechny hosty jedinečnou nabídku jídel, vín a destilátů. Můžete zde ochutnat nejen jídlo připravené z čerstvých a kvalitních surovin, ale také uspořádat rodinnou oslavu nebo firemní večírek. Jsme připravení uspokojit vaše požadavky na té nejvyšší úrovni.
Menu pro Slavnosti chřestu a vína 2018:
- Předkrm: Terinka z uzeného vepřového kolene, zelený chřest, polníčkový salát, dresing z hrubozrnné horčice
- Hlavní chod: Hovězí líčka na červeném víně, zelený chřest, bulgur
- Sylvánské zelené 2016, pozdní sběr, suché, Znovín Znojmo
- Sylvánské zelené 2016, pozdní sběr, suché, Znovín Znojmo
- Dezert: Marinovaný bílý chřest s jahodami, kozí sýr, pohanka
- Cabernet Sauvignon rosé 2017, pozdní sběr, polosladké, Znovín Znojmo

Kaizen přináší do Rajhradu a jeho okolí (včetně Ivančic) možnost dovézt pokrmy japonsko/korejské kuchyně včetně sushi až na váš stůl. Všechny pokrmy jsou připravovány z kvalitních surovin a ryb (Oceán48).
Šefkuchař Jaroslav Karásek s více než 15-ti letou praxí s přípravou japonsko/korejské kuchyně a sushi čerpal své zkušenosti např. v Praze (Mash hana), Londýně a Brightomu (Moshi Moshi, Moshimo).
Menu pro Slavnosti chřestu a vína 2018:
- Polévka: Ramen s lososovými knedlíčky, wakame řasou, chřestem, sojovými klíčky a RAMEN nudlemi
- Hlavní chod 1: Grilovaný steak z lososa s teriyaki nebo korean chilli omáčkou, salátek z mořské řasy wakame s chřestem, jasmínová rýže
- Pálava 2015, mor. zemské, suché, Vinařství Rathouzský
- Pálava 2015, mor. zemské, suché, Vinařství Rathouzský
- Hlavní chod 2: Hovězí gyu don s porkem, chřestem a jasmínovou rýží
- André 2013, jakostní, suché, Vinařství Roman Komarov
- André 2013, jakostní, suché, Vinařství Roman Komarov
- Hlavní chod 3: Grilovaná vepřová žebírka KALBI s chřestovým dipem a jasmínovou rýží nebo bagetkou
- Cuvée Rulandské šedé + Chardonnay 2015, suché, Vinařství Flajšinger
- Cuvée Rulandské šedé + Chardonnay 2015, suché, Vinařství Flajšinger
- Hlavní chod 4: Kuřecí špíz yakitori s jarní cibulkou, chřestem a jasmínovou rýží
- Dezert: Čokoládový fudge s karamelovým chřestem

Stylová restaurace, kde věříme, že jen to poctivé má smysl. Suroviny. Způsob přípravy. Přístup k zákazníkovi. S maximálním důrazem na kvalitu, lokálnost a sezónnost přinášíme poctivou kuchyni. Nebojíme se experimentů, unikátních receptur či textur. Vše je však podřízeno zákazníkovi, jeho potřebám, přáním a požadavkům. U nás si vybere opravdu každý.
Tým pod vedením Pavla Veltruského, který patří ke špičkám ve svém oboru, připravil menu, které uspokojí i toho nejnáročnějšího zákazníka. Navracíme se k tradici, bereme si z ní to nejlepší a posouváme ji dál, obohacenou o prvky světové kuchyně i o nové techniky vaření. Přátelský personál Vám dá na chvíli zapomenout na shon všedního dne a Vy si užijete nejen excelentní chuťový zážitek, ale i dokonalý servis a péči o svoji osobu. Zákazník je u nás na prvním místě. Protože jen tak to má pro nás smysl!
Najdete nás v Hotelu Victory Brno, u sjezdu z dálnice D1, směr Praha.
Menu pro Slavnosti chřestu a vína 2018:
- Předkrm:Tarte flambée s chřestem
- Rulandské šedé 2017, mor. zemské, suché, Vinařství Regina Coeli
- Rulandské šedé 2017, mor. zemské, suché, Vinařství Regina Coeli
- Hlavní chod 1: Náš uzený losos, chřest, ravigote omáčka
- Pinot 333 sur lie 2015, pozdní sběr, suché, Rajhradské klášterní
- Pinot 333 sur lie 2015, pozdní sběr, suché, Rajhradské klášterní
- Hlavní chod 2: Grilovaný punkevní siven, chřest, holandská omáčka
- Veltlínské zelené 2016, pozdní sběr, mor. zemské, suché, Vinařství Regina Coeli
- Veltlínské zelené 2016, pozdní sběr, mor. zemské, suché, Vinařství Regina Coeli
- Hlavní chod 3: Králičí fašírka, špičaté zelí, chřest
- Dezert: Chřestová zmrzlina s mačkanými jahodami