Restaurace LA BOUCHÉE (BRNO)

Francouzské slovo La Bouchée [labušé] znamená sousto či soustíčko a dalo základ českému výrazu labužník.
A jako labužníci si budete určitě připadat i v naší restauraci.
Naši kuchaři, inspirováni francouzskou domácí kuchyní, vaří výhradně z čerstvých surovin, které si osobně vybírají.
Pro jehněčí maso v prvotřídní biokvalitě jezdí rovnou k chovatelům z Bílých Karpat, vyzrálé lokální hovězí,
biovepřové a venkovskou drůbež mají z brněnské zrárny a
řeznictví Mikrofarma. Ryby nakupují denně a zelené bylinky, kterými ochutí vaše jídlo, vyrostly přímo na zahrádce restaurace.

http://www.labouchee.cz/

Menu pro Slavnosti chřestu a vína 2018:

  • Polévka:  Krémová chřestová polévka
  • Hlavní chod 1: Trhané vyzrálé hovězí z Mikrofarmy, chřestový salát, sýr, bylinkový dip, v máslové briošce
    • Rulandské modré 2015, pozdní sběr, suché, Vinařství Jan Plaček
  • Hlavní chod 2: Marinovaná vepřová kotleta, chřestové zelí, bramborová placka
    • Ryzlink rýnský 2015, mor. zemské, suché, Vinařství Rauš
  • Dezert: Domácí chřestová zmrzlina v kornoutu
  • Nápoje: Gin/tonic s marinovaným chřestem
                  Chřestová limonáda s melounem