Restaurace LA BOUCHÉE (BRNO)

La Bouchée restaurant
Francouzské slovo La Bouchée [labušé] znamená sousto či soustíčko a dalo základ českému výrazu labužník.
A jako labužníci si budete určitě připadat i v této restauraci, která v současné době funguje formou rezervací pro soukromé a firemní akce.
Zdejší kuchaři, inspirováni francouzskou domácí kuchyní, vaří výhradně z čerstvých surovin, které si osobně vybírají.
Pro jehněčí maso, vyzrálé lokální hovězí, farmářské vepřové a venkovskou drůbež jezdí do spřízněné brněnské zrárny a řeznictví Mikrofarma, ryby nakupují denně.

Údolní 33, Brno
 

http://www.labouchee.cz/

Aktuální menu pro Slavnosti chřestu a vína 2019:

  • Předkrm:  Grilovaný kozí sýr, chřestový salát, domácí slanina
  • Polévka:  Krémová chřestová polévka
  • Hlavní chod 1: Trhané vyzrálé hovězí z Mikrofarmy pečené na rajčatech, chřestová remuláda, máslová brioška
    • Neronet 2017, pozdní sběr, Vinařství Roman Komarov
  • Hlavní chod 2: Grilované kuřecí prso, chřestové ratatouille
    • Neuburské 2016, výběr z hroznů, VINNÝ DŮM