Kachní prsa s chřestovým pyré

Markéta Hrubešová

Kachní prsa s chřestovým pyré

Markéta Hrubešová

Ingredience pro 2 porce

  • 1 kachní prsa
  • svazek zeleného chřestu
  • olej
  • smetana
  • sůl a pepř

Kůži na kachním mase nařízněte do mřížky. Maso osolte z obou stran a vložte na studenou pánev. Pečte zvolna asi 7 min – podle hmotnosti masa. Otočte a pečte dalších cca 5–6 min. Maso občas přelijte vypečeným sádlem. Maso vyndejte z pánve a nechte pod alobalem odležet asi 5 min.

Mezitím si připravte chřest. Odkrojte dřevnaté konce (ty nechte na polévku). Do vroucí osolené vody dejte chřest a vařte asi 3 min. Ihned zchlaďte. Odkrojte hlavičky a nechte si je na servírování. Chřestové pyré – chřest mixujte spolu se smetanou a špetkou soli dohladka.

Kachní prso servírujte s pyré a hlavičkami chřestu prohřátými na másle.