Smažené makarony s chřestovo-rebarborovou marmeládou

Hotel Sladovna

Smažené makarony s chřestovo-rebarborovou marmeládou

Hotel Sladovna

Ingredience:

  • 400 g těstovin
  • 40 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 200 g cheddaru
  • 100 g parmezánu
  • sůl, pepř, uzená paprika,
  • sušený česnek
  • 50 g anglické slaniny
  • vejce
  • panko strouhanka

Chřestovo -rebarborová marmeláda
Ingredience:

  • 500 g rebarbory
  • 30 g zázvoru
  • 200 g chřestu
  • 250 ml červeného vína
  • 20 ml octu balsamico
  • 220 g krupicoveho cukru


Postup:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, krátce orestujeme a postupně přiléváme za stálé- ho míchání mléko. Vzniklou bešamelovou omáčku dochutíme uzenou paprikou, česnekem, solí a pepřem. Trochu sýrů si odložíme stranou a zbytek vmícháme do omáčky a necháme rozpustit.

Opečeme si slaninu a společně s uvařenými těstovinami vmícháme do sýrové omáčky. Přendáme do pekáčku, posypeme zbylým sýrem a 15 minut pečeme v troubě při 180 °C. Zapečenou směs necháme vychladnout a tvoříme kuličky o hmotnosti cca 75 g. Obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, panko strouhanka) a smažíme 5 min v oleji.

Recept poskytnut s laskavým svolením Pete‘s Bistro z Vyškova.