Dát si kterýkoli den v týdnu čerstvou rybu nebo steak z prvotřídního masa na Jakubáku, tedy uprostřed všeho gastrodění, k tomu perfektní víno a vědět, že jste v pravou chvíli na pravém místě. Oblíbená brněnská restaurace La Bouchée, která voní středozemní kuchyní, otevřela v centru Brna své bistro, kde vám kuchař připraví lokální maso, které zasucha zrálo a je pochopitelně ze sesterské Mikrofarmy.
Pro snídaně a tapas je tu pečivo z malé rodinné pekárny z živého kvásku a bio mouky. Nabídku bistra mění šéfkuchař Jirka Crha každý měsíc.
Běhounská 18, Brno
http://www.labouchee.cz/
Loňské menu pro Slavnosti chřestu a vína 2019:
- Předkrm: Hovězí tatarák s chřestem na opečené bruschettě
- Frankovka 2017, mor. zemské, suché, Vinařství Regina Coeli
- Hlavní chod 1: Smažené grundle, chřestová majonéza
- Hlavní chod 2: Pastrami z Přeštíka, bramborové hranolky na sádle, chřestový dip
- Veltlínské zelené 2018, Vinařství U Vrbů - Libuše Vrbová (Mladí vinaři)
- Dezert: Domácí popcorn s chřestovým máslem