Marinované jahody se zeleným chřestem a krémem z čerstvého sýru

Honza Vorel

Marinované jahody se zeleným chřestem a krémem z čerstvého sýru

Honza Vorel

Ingredience pro 4 porce

  • 500 g jahod
  • kůra a šťáva z 1 citronu
  • 140 g cukru moučka
  • 20 ml koňaku
  • 250 g sýru Philadelphia
  • 250 g vyšlehané smetany
  • pravá vanilka z 1/2 lusku
  • 500 g zeleného chřestu
  • svazek mikrobazalky

Jahody nakrájíme na kostičky a smícháme s citronem, 50 g cukru a koňakem. Necháme marinovat. V míse smícháme sýr se zbytkem cukru a pravou vanilkou, dobře promícháme a postupně přidáváme smetanu.

Zelený chřest spaříme a nakrájíme na klínky.

Na talíře upravíme zelený chřest, nadýchaný krém, marinované jahody a dozdobíme drobnými lístky mikrobazalky.