Palačinka s marinovaným lososem, zeleným chřestem a zakysanou smetanou

Restaurant Na Návsi

Palačinka s marinovaným lososem, zeleným chřestem a zakysanou smetanou

Restaurant Na Návsi

Ingredience:

  • 100 ml olivového oleje
  • 1 ks citronu
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 800 g lososa
  • 1 ks červené cibule
  • 250 g mořské soli
  • 170 g cukru krupice
  • zelený a růžový pepř


Postup:

Vychladlé slané palačinky se špenátem potřeme vrstvou zakysané smetany, poklademe plátky marinovaného lososa a blanšírovanými zelenými chřesty. Zamotáme a nakrájíme na špalíčky, které převážeme, aby se nerozmotaly.

Příprava marinovaného lososa:

Šťávu a kůru z citronu smícháme s olejem a vetřeme do omyté a osušené ryby. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, jarní cibulku, oba pepře a v chladu necháme 30 minut odpočinout. Poté naložíme na 72 hodin do směsi soli a cukru. Krájíme na velmi tenké plátky.